Učimo kroz dodir, sliku, pesmu! („Hajde da brojimo zajedno“)

Hajde da brojimo zajedno!

Izdavač: ProPolis Books

Autorka: Đovana Mantegaca

 

Još jedna od knjiga iz serije „rupičastih”, ovoga puta kreirana tako da najmlađima približi koncept brojeva i brojenja. Rupice su neverovatno zgodan alat za ovu priliku, jer se brže usvaja ono što može da se opipa! 😊 Takođe, dokazano je da deca najlakše uče pomoću asocijacija, o kojima su autori knjige vodili računa, pa tako uz  svaki broj (kao i u ostalim knjigama iz ove edicije, npr. Zakotrljajmo točkove, Zelena gusenica) prati rimovan tekst koji će deca lako zapamtiti i povezati sa već postojećim iskustvom.

„Ovih puževa je PET, /mekih poput oblaka./ Tačno da ih/ prebrojiš, trebaće ti cela/ šaka.“

Ove knjige pružaju mogućnost interakcije, tako da postoji mnoštvo dodatnih pitanja koja možete da postavite detetu, poput: Kojih životinja ima više? Koje su veće? Naravno, tamo gde je skup veći, životinje su manje, a raspoređivanje po skupovima je jedna od bitnih radnji koje prethode samom brojanju. Igrajte se zajedno, čitajte zajedno, brojite zajedno!

Kroz igru, pesmu, ponavljanje i efektne ilustracije ove knjige, dete će se na najzabavniji mogući način usvojiti prve temelje velike kule koju će kasnije postupno graditi.

Đovana Mantegaca je rođena u Milanu, a u svetu dečjih knjiga je od 1978. Prevodila je, pisala i uredila brojna dečja izdanja. Strast ka rimama u funkciji igre, zamišljanja i osmeha koju je tada otkrila nije je nikad napustila. Od 1987. je urednica u izdavačkoj kući  La Coccinella i autorka je većine objavljenih dela.

Uzrast: 0-6

Prikaz: Milena Ilić Mladenović

IzdavačProPolis Books

Add your thoughts

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *