Учимо кроз додир, слику, песму! („Хајде да бројимо заједно“)

Хајде да бројимо заједно!

Издавач: ProPolis Books

Ауторка: Ђована Мантегаца

 

Још једна од књига из серије „рупичастих”, овога пута креирана тако да најмлађима приближи концепт бројева и бројења. Рупице су невероватно згодан алат за ову прилику, јер се брже усваја оно што може да се опипа! 😊 Такође, доказано је да деца најлакше уче помоћу асоцијација, о којима су аутори књиге водили рачуна, па тако уз  сваки број (као и у осталим књигама из ове едиције, нпр. Закотрљајмо точкове, Зелена гусеница) прати римован текст који ће деца лако запамтити и повезати са већ постојећим искуством.

„Ових пужева је ПЕТ, /меких попут облака./ Тачно да их/ пребројиш, требаће ти цела/ шака.“

Ове књиге пружају могућност интеракције, тако да постоји мноштво додатних питања која можете да поставите детету, попут: Којих животиња има више? Које су веће? Наравно, тамо где је скуп већи, животиње су мање, а распоређивање по скуповима је једна од битних радњи које претходе самом бројању. Играјте се заједно, читајте заједно, бројите заједно!

Кроз игру, песму, понављање и ефектне илустрације ове књиге, дете ће се на најзабавнији могући начин усвојити прве темеље велике куле коју ће касније поступно градити.

Ђована Мантегаца је рођена у Милану, а у свету дечјих књига је од 1978. Преводила је, писала и уредила бројна дечја издања. Страст ка римама у функцији игре, замишљања и осмеха коју је тада открила није је никад напустила. Од 1987. је уредница у издавачкој кући  La Coccinella и ауторка је већине објављених дела.

Узраст: 0-6

Приказ: Милена Илић Младеновић

ИздавачProPolis Books

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *